Online magazine

Voel je vrij met je eigen wakeboard

Voel je vrij met je eigen wakeboard

Voel je in deze tijd van het jaar ook weer langzaam aan de lentekriebels in je buik? De klok is inmiddels verzet, dus de dagen zijn weer lekker lang en de temperatuur begint te stijgen. Nog even en we kunnen weer de hele dag buiten op het water doorbrengen. Heerlijk dobberen in een bootje of, nog beter, genieten van jouw favoriete watersport. Een eigen wakeboard creëert voor veel watersporters toch wel het ultieme gevoel van vrijheid.

Snowboard in de winter, wakeboard in de zomer

Het is na de winter altijd weer even wennen als je voor het eerst op het water kan. Je moet er weer even “in” komen. Het onstabiele gevoel op het water is na een lange winter op vaste grond weer behoorlijk wennen. Het leuke van een wakeboard is dat je ook in de winter je skills kan blijven oefenen. Dan weliswaar niet op een wakeboard, maar op een snowboard. De technieken die je op het water gebruikt komen aardig overeen met de handigheden die je moet hebben op een snowboard. Eigenlijk kan je deze sport dus het hele jaar beoefenen; in de winter op de berg in de sneeuw en in de zomer op het water.

Voel je vrij op het water

Het gevoel van de zon die op je huid brandt, de geur van het opspattende water vermengd met zonnebrand en de hele dag een zonnebril op je neus. Wat is de zomer toch een heerlijk jaargetijde en wat is er fijner dan de hele met je wakeboard op het water vertoeven? Je kan dan optimaal genieten van het mooie weer en je creëert op een wakeboard gelijk aan een strak lichaam. Het is namelijk behoorlijk hard werken op een wakeboard! Maar wat is er lekkerder dan aan het einde van de dag vermoeid en rozig van de zon na te genieten van je tricks op het water?

Geniet van de zon, maar bescherm je goed

Er zijn weinig nadelen te bedenken van een dag doorbrengen op het water met een wakeboard, maar bedenk je wel dat huid op het water extra gevoelig is voor de zon. Smeer je dus goed in met zonnebrand! Daarnaast is het af te raden om tijdens de eerste zomerdag direct de hele dag met een wakeboard het water op te gaan. Laat je huid geleidelijk wennen aan de zonnekracht en bouw het aantal uren dat je op het water doorbrengt op.