Online magazine

Patagonia – de beste outdoor kleding

Patagonia – de beste outdoor kleding

Zoek je kleding die comfortabel zit, er hip uitziet én tegen een stootje kan? Overweeg dan om iets van Patagonia te kopen de volgende keer als je gaat shoppen. Patagonia maakt als sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw de beste outdoor kleding. De kleren van dit merk zijn niet alleen uitermate geschikt voor het zwaardere werk. De kledinglijn is tevens erg modieus en gaat altijd mee met de laatste trends. Als je waar voor je geld wilt, moet je Patagonia overwegen. Wij zijn zo enthousiast dat we jou graag meer vertellen over dit bijzondere merk.

Patagonia – een klein begin

Het bedrijf Patagonia is begonnen als een klein bedrijfje dat voornamelijk gereedschap voor bergklimmers maakte. De voorliefde voor de buitenwereld en alle outdoor sporten is in het hart van dit bedrijf gebleven. Ondanks het kleine begin zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een internationaal merk dat bekend staat om zijn degelijke kleren. Het eerst kleine bedrijf heeft grote idealen. Zo zet Patagonia zich tevens maar al te graag in voor het milieu en het behoud ervan. Het bedrijf zit vol natuurliefhebbers en die willen onze aarde graag gezond houden.

Minimalistische stijl als kernwaarde

Alle kleding van Patagonia wordt ontworpen met het oog op de oorsprong van het bedrijf. Zo is het bedrijf gestart door een groep bergbeklimmers en surfers. Die minimalistische stijl waar die groepen om bekend staan, is duidelijk terug te vinden in de huidige kledinglijn van Patagonia. De nadruk ligt bij dit merk namelijk ook op eenvoud en bruikbaarheid. Je hebt niets aan kleding als het niet functioneel is. Die kernwaarden staan ondertussen al meer dan dertig jaar lang bij dit merk centraal.

Patagonia denkt aan het milieu

Zoals eerder vermeld staat de natuur en het behoud van het milieu hoog in het vaandel bij Patagonia. Maar dit bedrijf doet meer dan alleen praten. Ze ondernemen ook actie. Het fabriceren en kleuren van kleding veroorzaakt nu eenmaal vervuiling. Om die schade enigszins tegen te gaan doet dit kledingmerk er alles aan om hun kleren zo milieuvriendelijk te produceren. Zo wordt er alleen gerecycleerd polyester gebruikt. Bovendien doneert dit kledingmerk minstens 1% van de omzet aan honderden milieugroepen over de hele wereld.

Dus ben jij gek op buitensport, de natuur of wil je gewoon kleding kopen met een goed geweten? Overweeg dan dit bijzondere merk. De kleren zijn niet alleen functioneel, ze zien er tevens erg modern en hip uit. Ideaal voor iedere man die er modieus uit wilt zien en tegelijkertijd ook nog comfortabel wil zijn. Dus neem volgende keer ook een kijkje in het brede assortiment van dit milieubewuste merk Patagonia.