Online magazine

Pretty met een puur natuur houten horloge

Pretty met een puur natuur houten horloge

Je ziet het houten horloge steeds meer in het modebeeld. Steeds meer mensen ontdekken dit trendy item die ook nog eens duurzaamheid uitstraalt. Het houten horloge is een trend die is komen overwaaien vanuit Amerika en heeft zo’n 4 jaar geleden voet aan wal gekregen in Europa. Inmiddels kan je niet echt meer spreken van een trend maar van een item wat zijn definitieve plek heeft verworven in het modebeeld. Het dankt zijn populariteit aan het feit dat het er gewoon heel erg leuk uitziet.  Daarnaast zorgt het hout ervoor dat het een hele natuurlijke uitstraling heeft. Daarbij kan je het ook nog eens heel erg persoonlijk maken, waardoor het bij uitstek geschikt is om cadeau te doen. Dus lees er snel meer over.

Van welk hout wordt het houten horloge gemaakt?

Er zijn vele houtsoorten die gebruikt worden om een houten horloge van te maken. Toch zijn er twee die er met kop en schouders boven uitsteken. Als eerste is dat bamboe. Dit is het houtsoort wat verreweg het meeste wordt gebruikt. Dit omdat het makkelijk te verwerken is en daarom heel erg geschikt om horloges van te maken. Naast dat het makkelijk te verwerken is, is het ook nog eens beschikbaar in meerdere kleuren. De blanke variant is het meest bekend, maar er bestaat ook heel donker bamboe en het is er zelfs in roodtinten. Bijkomend voordeel is dat bamboe ook nog eens duurzaam is. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is er voldoende bamboe om mee te produceren. Hierdoor is er bij bamboe geen sprake van ontbossing wat inmiddels in de wereld een serieus probleem aan het worden is. Het nadeel van bamboe is dat er niet een hele duidelijke houtnerf in zit. Hierdoor heeft het voor velen niet de houtlook die je wenst bij een houten horloge.

Het Zebra houten horloge

Als je de meeste duidelijke houtlook wil op je houten horloge dan is Zebrano of Zebra hout het meest geschikt. Dit betreft een houtsoort waarbij de jaarringen in de boomstam heel duidelijk zichtbaar zijn. Wat ze vervolgens doen is de boomstam zogenaamd kwartier zagen. De boomstam wordt dan in vier kwarten verdeeld. En vervolgens worden er planken van gezaagd. Deze planken hebben dan vervolgens een Zebra achtige tekening. De houten horloges van dit houtsoort hebben ook deze tekening waardoor die een hele duidelijke houtlook hebben. Ieder horloge van dit houtsoort heeft ook een andere tekening en is daardoor uniek.