Online magazine

Givenchy, 5 x prachtige items uit de footwear collectie

Givenchy, 5 x prachtige items uit de footwear collectie

Geïnspireerd worden door je moeder. Vele zijn het, weinig doen er maar iets mee. Hubert de Givenchy was geïnspireerd door haar verslaving aan modemagazines. Dag in, dag uit bladerde ze door de tijdschriften op zoek naar unieke items die nog maar weinig mensen kenden. Op 17 jarige leeftijd besloot Hubert dat hij de unieke items wilde maken waar zijn moeder naar op zoek was en verhuisde naar Parijs. Hij werkte voor vele bekende couturiers en in 1952 besloot hij zijn eigen modehuis te openen. Tot de dag van vandaag is zijn merk nog bekend en staat voor casual chic. Hij brengt luxueus items naar de markt en legt vooral de nadruk op lijnen. Prints of plaatjes zul je maar zelden vinden bij dit merk. Hij werkt vooral met grote, effen vlakken in de kleuren zwart, rood en blauw. In deze blog lichten we 5 items uit, uit de footwear collectie.

 

Givenchy X Storm rainboot

Het eerste item wat ons opvalt uit de collectie is de storm rainboot. Givenchy besloot hierbij een simpele ankle boot te combineren met een hele hoge kous. De items zijn aan elkaar vastgemaakt en vormen een geheel. Een ontzettend leuk maar vooral vernieuwend item die zeker met de koude dagen op komst je outfit een hele eigen touch geeft.

 

Givenchy X Sneakers

Aan sneakers kan je maar weinig fout doen. Een simpele witte schoen met een leuke detail zijn al goed. Dat had deze mode designer gelukkig ook door. De sneakers die hij naar de markt heeft gebracht zijn simpel maar wel op hun eigen manier uniek. Zo is de witte sneakers bijvoorbeeld te bestellen met een zijkant in de kleur blauw. Super tof en net even een iets andere draai aan je outfit.

 

Givenchy X Ankle boots

Op het eerste gezicht moest ik bij deze schoenen een beetje denken aan de schoenen uit de jaren 1950. Maar als de ankle boots van Givenchy voor een tweede keer goed bekijkt hebben de schoenen eigenlijk wel iets. Het is een ankle boot maar heeft de uitstraling van een stoere bike boot door de gespen en zilveren details. Daarnaast hebben de schoenen ook een spitse neus en een klinkt simpel hakje.

 

Givenchy X Sandals Slide

Net zoals bij de sneakers hebben sandalen over het algemeen ook een vrij neutrale uitstraling. Gelukkig wist Givenchy aan deze items ook een geheel eigen draai te geven en zijn ze in verschillende felle kleuren beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar knalroze sandalen of juist paars met een bontje. Voor ieder wat wils!

 

Givenchy X Slip on boots

Als laatste pronkstuk uit de Givenchy footwear collectie heeft de modeontwerper de slip ons naar de markt gebracht. Handige schoenen waar geen veters, klittenband of gespen aan te passen komen. Je schuift er gewoon met je voeten in en de schoenen zijn aan. Dat noemen we nou nog eens handig!

 

Naast de footwear bevat deze collectie nog veel meer leuke items. Benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje op de website.