Prettypure.nl

Een weekendje naar de kust: dit zijn je opties

Woon jij in het Oosten of Zuiden van het land, en zou je graag eens een paar dagen naar zee willen? Dan kun je kiezen uit super veel opties qua hotels en andere verblijven. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je bijvoorbeeld in een van de kuststeden verblijven, of er juist voor kiezen om een huisje te huren aan zee. In het eerste geval kun je ook een dagje winkelen tijdens je weekend weg, terwijl als je aan zee verblijft je echt puur voor de rust gaat. Wat heeft jouw voorkeur?

Een vakantiehuis aan zee

Als jij een weekend naar de zee wilt om even los te komen van je volle agenda en dagelijkse bezigheden dan is een vakantiehuis aan zee natuurlijk de beste optie. Kies voor een knus huisje in een gezellig straatje vlakbij het strand, of voor een huisje dat letterlijk op het strand staat. In het tweede geval doe je ’s ochtends de gordijnen open en zie je meteen de zee. Dit is natuurlijk in elk seizoen super leuk en ontspannend, dus denk niet dat dit alleen in de zomer mogelijk is. Veel strandbedrijven sluiten hun huisjes aan zee in de winter, maar zeker niet allemaal. Een vakantiehuis aan zee huren kan dus in elk seizoen, en of je het nu doet om lekker te bakken op het strand of lekker uit te waaien in de herfst, je zult er gegarandeerd helemaal tot rust komen!

Liever in de stad verblijven?

Is jouw idee van een strandvakantie juist dat je in de stad verblijft, en ’s ochtends in de auto (of metro) stapt om naar het strand te gaan? Dan zou je eens moeten zoeken naar leuke hotels in Den Haag of Scheveningen. Vanuit daar ben je natuurlijk in no-time op het strand, waar je kunt genieten van de rust. Beide steden zijn super gezellig en zeker Den Haag heeft veel te bieden op het gebied van cultuur.

Waarom ook Rotterdam een aanrader is

Natuurlijk gaat deze blog over een strandvakantie, maar vergeet niet dat je ook vanuit Rotterdam redelijk makkelijk de zee bereikt, ook al moet je er wat verder voor rijden. Deze stad is nóg groter dan Den Haag en heeft ontzettend veel te bieden. Eigenlijk zou je eerst voor twee dagen naar Rotterdam hotels moeten zoeken, en daarna verder richting de kust moeten rijden. Zeker als je Rotterdam nog nooit bezocht hebt is de stad absoluut de moeite waard, en als je dan toch richting het Westen rijdt moet je er eigenlijk naartoe. Door het grote en veelzijdige aanbod Rotterdam hotels moet het niet moeilijk zijn een leuke optie te vinden. Of ga je toch liever direct door naar het strand?

Mobiele versie afsluiten