Online magazine

Een afval container huren in Hengelo?

Een afval container huren in Hengelo?

Woon je in de omgeving van Hengelo en ben je opzoek naar een bedrijf dat container verhuurt? Dan kan je altijd een rolcontainer bedrijf inschakelen om je bedrijfsafval op te laten halen! De beste optie is een container huren in Hengelo die precies past bij het volume afval dat je per week of maand verzameld. Veel afvalcontainer bedrijven zijn gigantisch duur en scheiden vaak het afval niet. Ik ben van mening dat je afval altijd moet laten scheiden en er de mogelijkheid moet zijn om verschillende soorten afval containers te huren voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor papier, karton, glas, organisch afval en restafval. Want aan restafval ontkom je helaas niet. Ik zal je voordelen vertellen van afvalscheiding en waarom jij met je bedrijf daar ook mee moet beginnen.

Voordelen van afvalscheiding

De voordelen van afvalscheiding lijken op het eerste gezicht heel duidelijk. Door afval te scheiden zorg er namelijk voor dat er veel dingen gerecycled kunnen worden. Maar wat houd recyclen precies in en met welke soorten afval kunnen ze recyclen? Veel van de afvalsoorten worden gerecycled, zoals glas, papier en karton. Maar ook restafval en organisch afval worden gerecycled. Restafval wordt vaak verbrand onder hoge temperaturen om energie op te wekken. Deze energie wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken voor verschillende huizen in de omgeving van de centrale. Organisch afval wordt verbrand óf omgezet tot compost. Compost kan worden gebruikt voor de groei van gewassen of ander groen. Het is dus noodzakelijk om je afval gescheiden op te laten halen en niet alles in één bak te plaatsen onder restafval. Dit is namelijk niet duurzaam voor de samenleving.

Verschillende containers huren

Je moet dus verschillende containers huren om afval te scheiden om duurzaam te ondernemen. Maar naast de verschillende containers moet je ook goed in te gaten houden welk formaat container je nodig hebt. Het is namelijk onhandig om voor elk soort afval hetzelfde formaat container te huren. De formaten hangen natuurlijk compleet af van wat voor soort bedrijf je hebt en wat het meest of minst voorkomend soort afval is. Een snackbar zal bijvoorbeeld veel papier, karton en plastic afval hebben en een beetje organisch afval. Glas afval is bijna niet aanwezig in een snackbar. Dus let goed op wat voor soort afval je hebt en in welke hoeveelheid. Zo heb je nooit half lege containers staan die geleegd worden. Volle containers zijn beter voor het milieu.

Heb jij nog tips of weetjes voor een afval container huren in Hengelo? Laat het me weten via het contactformulier!